• 4 Rahsia Rambut yang Sihat
  LIN ZHI
  GINSENG
  DANG GUI
  HE SHOU WU
 • Bee Choo Origin menyediakan
  perkhidmatan rawatan penjagaan
  rambut yang selamat,sihat,semula jadi
  dan produk penjagaan rambut kepada
  pengguna yang menghadapi masalah
  rambut putih, keguguran rambut dan
  masalah kulit kepala berminyak
 • RAWATAN RAMBUT HERBA
   Meningkatkan jumlah rambut secara semulajadi
   Mengawal kulit kepala berminyak
   Mengawal kegatalan kulit kepala
   Mengawal masalah kelemumur
   Menutupi rambut putih dengan pewarna herba semulajadi
   Melindungi rambut, memastikan ia berkilat dan terkawal
 • STAR HEALTH EXPO 15.03.2019 - 17.03.2019

   SETIA SPICE CONVENTION CENTRE
   +6012-699 8678

 • Health Talk 16.03.2019 11:30am - 04:00pm

   Natural Herb Hair Care - Kulaijaya
   +6012-326 2094

 • Roadshow 16.03.2019

   Aeon Big Batu Pahat
   +6012-326 2094

 • Roadshow 18.03.2019 - 31.03.2019

   IPOH GARDEN (TESCO)
   +6011-2427 6383

Bee Choo Origin Herbal Hair Treatment diasaskan oleh Puan Cheah Bee Chew (Bee Choo) pada tahun 2000. Ia mengamalkan formula tradisional dengan menggunakan 100% herba semulajadi tanpa sebarang campuran bahan kimia atau pengawet dalam menghasilkan Produk Krim Herba. Produknya direka khusus untuk meningkatkan keadaan rambut.

Perniagaan Puan Cheah ini bermula di Singapura. Bermula di rumah dengan satu alat stim rambut dan satu kerusi sahaja. Selepas beberapa tahun beliau telah mendapat kepercayaan daripada pelanggan. Perniagaan yang berasas dari rumah itu kemudiannya dipindahkan ke sebuah kedai yang lebih besar, mewujudkan lima lagi kedai di Singapura, 48 francais atau pemegang lesen di Malaysia dan negara-negara asia yang lain seperti Indonesia, Thailand, Taiwan, Filipina dan Hong Kong.

Perkhidmatan Kami

Sebagai rakan dan penasihat yang profesional kepada masalah rambut anda, kami sentiasa memberi cadangan, rawatan, pemantauan dan nasihat yang berkaitan dengan masalah rambut anda.

APA YANG KAMI LAKUKAN UNTUK ANDA

Proses rawatan kami dilengkapi dengan alat microspik untuk menganalisis kulit kepala. Prosedur penganalisisan kulit kepala ini adalah bagi memudahkan kami memantau keadaan kulit kepala dan masalah rambut pelanggan sebelum dan selepas rawatan dijalankan.

Perkhidmatan penganalisisan kulit kepala kini boleh didapati di semua cawangan Bee Choo Origin Herbal Hair Treatment.

MENGAPAKAH KAMI

Cuaca di kebanyakkan Negara Asia adalah panas dan lembap. Oleh itu, orang mudah berpeluh dan ia menjadi penyumbang kepada kulit kepala berminyak yang akhirnya membawa kepada masalah keguguran rambut. Oleh itu, Rawatan Bee Choo Origin menyasarkan penyelesaian masalah kulit kepala berminyak.

Melalui rawatan herba kami, pelanggan mendapati kurang rambut gugur dan kulit kepala berminyak hanya selepas dua kali rawatan sahaja. Hal ini kerana, kami telah meningkatkan kualiti dalam menghasilkan krim herba kami supaya menjadi lebih bermutu. Kini pelanggan kami boleh melihat kesan rawatan dalam hanya dua kali rawatan sahaja berbanding empat hingga lima kali rawatan sebelum ini.

Produk Kami

treatment process

ANALISIS RAMBUT

Pusat rawatan kami dilengkapi dengan peranti analisis mikrospik kulit kepala terkini dari korea yang boleh melihat sehingga 300 kali ganda dari penglihatan dengan mata kasar. Prosedur analisis kulit kepala yang ditetapkan ini meningkatkan pemantauan semasa proses rawatan keatas pelanggan.

RAWATAN RAMBUT

Pes yang digunakan semasa rawatan adalah dari 100% Herba Cina. Keseluruhan proses mengambil masa 2 jam termasuk menyapu pes, stim, membasuh dan menunggu.

PRODUK

Produk kami terdiri daripada krim rambut, Tonik rambut, Minyak, Syampu dan perapi yang sesuai untuk semua jenis rambut.

Testimonials

* klik pada kandungan untuk berhenti seketika untuk membaca.

Anugerah